Vi är supernöjda med de två illustratörerna som har arbetat kreativt och engagerat med ”De Ursprungliga” och ”Hemligheten”. Bifoga eller länka illustrationer till carola@ymperia.com om du också vill illustrera böcker. 

PROJEKT 1: DE URSPRUNGLIGA

Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. Jordens barn Odal förs samman med eldens barn Regina, luftens barn Svala och vattnets barn Pål i kampen mot det femte elementet virus. Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara.

DE URSPRUNGLIGA är den första delen i serien om DE FEM ELEMENTEN.
Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin. 

PROJEKT 2: HEMLIGHETEN
Solen strålade från en blå himmel, luften var kall, och det vackra vintervädret lockade till lekar utomhus under de timmar då himlen var ljus. Siri och Alve tog på sig isläggarna när de kom fram till ån. Pappa Gymer hade gjort isläggarna av tvillingarnas gamla skinnskor. Under skorna hade han fäst medar av benbitar. Med skorna på fötterna kunde Siri och Alve skrida fram på isen som låg blank på ån. Tidigare på dagen hade Trond från Brönjagården skrapat bort snön från isen för att barnen skulle kunna leka där. Några barn från Brönjagården var också ute och lekte på isen. Kylan bet i barnens kinder som blev rosiga. Siri och Alve åkte i cirklar och gjorde spår i den blanka isen. För att lättare hålla balansen hade de varsin stav.
– Åh, Alve, sa Siri. Vilka fina skrid-skor pappa har gjort åt oss.
– Titta, sa Alve och pekade på ett spår som han hade gjort. Det ser ut som en runa.
– Vad står det? frågade Siri.
– Nej, så där ser ingen runa ut, sa Brönja-Dag som var äldre än tvillingarna. Kan ni inte läsa och skriva?
Siri och Alve brydde sig inte om vad pojken sa, utan gjorde fler påhittade runor i isen. Alve snurrade runt och åkte närmare bron som gick över den frusna ån.
– Akta dig! utropade Siri. Åk inte under bron! Mamma har ju sagt att brotrollet bor där. Det knakade ljudligt i isen. Alve flämtade och skyndade därifrån.
– Det var nära att jag väckte honom, ropade Alve förskräckt. Hörde ni hur han knakade?

HEMLIGHETEN är den första boken om SIRI & ALVE. En barnboksserie som vänder sig till läsare i åldern 9-12. Författarna Carola Siekas Kostenius och Cecilia Larsson Kostenius berättar om ett tvillingpar i norra Sverige där kristendomen ännu inte har kommit. Asatrons gudar och väsen lever kvar, men barnens värld hotas av mörka krafter. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>