janne bengtsson ymperia 12032976_10153309746511725_9210299241640462208_n

Alla människor har ett val hur vi ska leva våra liv.
Då menar jag inte om vi ska bli läkare, lärare eller luffare.
Det är ett ytterst personligt val vi gör och det är om vi ska leva våra liv med Rädsla eller Kärlek.

Med anledning av flyktingkatastrofen och de strömningar av människor i nöd som närmar sig de norra delarna av Europa så kan vi göra våra val här och nu. Rädsla eller Kärlek.

Väljer vi Rädsla så blir det lätt en massa snack om att de kommer att kräva att få leva med sin religion och sina seder. De kommer att bygga muslimska skolor och våra svenska seder och traditioner kommer att knuffas åt sidan. Dessutom så kommer ju ISIS och en massa terrorister hit så för att inte bli dödad så måste jag börja be till Allah.

Om vi däremot väljer det andra spåret att leva med Kärlek så kommer vi se att det här är våra medmänniskor. De är människor precis som du och jag med samma behov som du och jag med önskan och hopp om de basala behoven, att få tak över huvudet och mat för dagen. Sen kanske de har behov som sticker ut utanför våra egna men det ska inte vi behöva vara rädda för. Om vi väljer att bara leva efter kärlek då kommer det också att färga av sig på vår omgivning.

Sverigedemokraterna går idag efter Rädslan, så som de flesta regeringar runt om i världen har gjort under många sekler. Det är bara ett sätt att kontrollera sina medborgare. För om vi tror på deras Rädsla och vill att det som är mitt ska fortsätta vara mitt så tänker jag som medborgare inte som en fri människa.

Om vi istället vågar öppna våra hjärtan och leva med Kärlek så smittar det till slut av sig runt om och det finns ingen av dagens regeringar och politiker som kan använda sig av Rädslan igen för att människan har slutat att vara rädd.

Jag vet inte hur det är med er men jag vill inte sitta hemma som en fegis i soffan och vara rädd längre.
Jag vill ut och träffa nya människor och nya kulturer och leva med ett vidöppet hjärta. Jag gör det valet nu.

Hur väljer du?
Rädsla eller Kärlek?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>